İletişim Hattı +90 (342) 862 11 26
Başarı Hikayesi

                                         İSLAHİYE’NİN SEVİLEN İSMİ BAŞARI HİKAYESİNİ ANLATTI

   Odamızın Yönlendirmesi ve desteği ile  İş Hayatına Atılan   HAYRİYE ÇOBAN   Başarı Hikayesini anlattı.
 
  En büyük hayallerim arasında yer alan böyle bir işletmeyi kurmak isterken İslahiye     Ticaret   odasına müracaat ettim ve odamızın yönlendirmesi ile 2016 Yılında düzenlenen     girişimcilik eğitimine katıldım ve belge almaya hak kazandım. İlçemizde bir kadın   girişimci olarak iş dünyasında bizlere de yer olduğu düşüncesi  iş hayatına atılmamda ki   en büyük etken olmuştur. Duru Unlu Mamülleri Gıda Temizlik İnşaat San. Tic. Ltd. Şti.   olarak  işletmemizi kurup şimdilik 25 kişiye istihdam sağladık. En güzeli ise ilçemizde   tüm halkımıza hitap eden bir tesisin işletmecilerinden olma mutluluğu oldu. Öncelikli amacımız güzel İslahiye’mizin değerli halkına kaliteli hizmet vermek, sosyal   sorumluluğumuzun farkında olarak ailelerimiz için bir buluşma noktası oluşturmaya çalıştık. Ayrıca gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaşması ve nezih bir ortamda   zaman geçirmesi amaçlanarak kurduğumuz işletmemize desteklerini esirgemeyen tüm   dostlarıma da teşekkür ediyorum. Bendeki bu girişimcilik ve kadınların iş hayatında   olması gerektiği düşüncesinin diğer kadınlara örnek olmasını çok isterim. Bu düşünceler     ile bu yolda bana destek olan herkese tekrar teşekkür ederim.
 
HAYRİYE ÇOBAN KİMDİR
 
1984 yılında Gaziantep İslahiye ilçesinde doğdu. İlköğretimi Cumhuriyet İlköğretim okulunda Liseyi İbni Sina Lisesi Yabancı Dil Ağırlıklı da tamamladı.2006-2011 yılları arasında eczacılık sektöründe çalıştı. 2009 yılında hayatını Mürsel ÇOBAN ile birleştirdi.1 çocuk annesidir.2016 yılında Duru Unlu Mamülleri Gıda Temizlik İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. ni kurdu. Halen İslahiye Camlı Kahve işletmeciliği yapmaktadır.
 
HAYALLERİ
 
En büyük hayali önce ülkemizde ve dünya üzerinde ihtiyacı olan insanlara yardımcı olabilmek. Bulunduğumuz sektörde bölgemizde birinci sırada olmak ve geçen zaman içerisinde sürekli üzerine koyarak ülkemize memleketimize faydalı olabilmek.
 
BÖLGEMİZDEKİ SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİ
 
İşletmeyi açtıktan sonra ilçemizde ve bölgemizde , iş sektöründeki  kalifiye elemanın yetersiz olmasının büyük sorun olduğunu anladım. Bu soruna çözüm olarak her sektör için mesleki yeterlilik farkındalığının lise de gençlerimize aşılanması olduğu düşüncesindeyim. Ayrıca ilçemizin en büyük avantajlarından birisi üzüm ve biber üretiminde hatırı sayılır bir konumda olmasıdır. İlçe olarak bu üretimin önce ülke sonra uluslararası olarak yaygınlaştırmamız gerektiğini düşünüyorum. İlçemize organize sanayi bölgesinin kurulması gençlerimizin istihdam sağlamasına çok büyük ölçüde katkı sağlayacaktır.
 
TEŞEKKÜRLER
Hayallerimin peşinden giderken yolumu bulmamda yardımcı olan ve girişimcilik eğitimlerine öncülük eden İslahiye Ticaret Odasına ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selahattin TÜRKMEN’e , desteklerinden dolayı Kosgeb Gaziantep Bölge  Müdürü Sayın Sadık GÖZEK’e  ve işletmemizin ayakta durmasında en büyük katkısı olan değerli İslahiye Halkına çok teşekkür ederim.

 

Odamız Menü

İslahiye Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç